2012. április 16., hétfő

Vajdasági sós - medvehagymás és párizsis


A tészta lényegében ismétlés. Most fél adag készült. A liszt fele rétesliszt volt, gondolom ennek volt köszönhető, hogy kellett még plusz tej és olaj. Sütőport most is tettem bele, de sót nem. A töltelékhez megolvasztottam kicsit a margarint, tettem hozzá egy picike lisztet, és úgy kevertem ki a tojássárgákkal (1,5) és a sóval. Most kenhető volt. Az egyik rudat medvehagymával készítettem - a vajkrémre rászórtam, az aprított medvehagymát. A másik rúg felére szintén medvehagyma került, felére pedig párizsi - kislyukú reszelőn lereszeltem, majd belekevertem a vajkrémbe. Tejes tojással kentem le, majd ment a sütőbe, 50 fokos légkeveréssel kb 15-20 percre.. széép nagyra megkelt. Felemeltem a hőfokot 200 fokra, és áttettem alul-felül sütésre. A tepsi alatt ott ücsörgött a vizesedény is.
Kollégáknak ízlett, Jóapámnak nem. Egyesek meg (már) nem mernek nyilatkozni.. báár, szerintem még meg sem kóstolta..






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése