2012. április 10., kedd

Dobostorta


5 naaagy tojásból készítettem a lapokat. Egyben sütöttem meg, piskótatekercs-szerűen. Azaz egy nagy tepsibe simítva. A kisült lapot vágtam 6 részre. Ezekből vágtam ki végül a köröcskéket, amiből a tortácska lett. Nem találom, honnan vettem a tészta-arányokat: 6 tojás, 12 dkg liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj. Hááát.. nagyjából hasonló volt az arány nálam is + vaníliás cukor és sütőpor. 200 fokon sütöttem. Kicsit szalonnás lett - nem érződött, de én láttam a csíkot az elvágott lap közepén.


A krémet már korábban elkészítettem, így most már fogalmam sincs a receptjéről..


A dobosrészt elszúrtam, mert citromlé hiányában feloldott citrompótlót használtam. Látványra klassz lett, de ízre..!!! Keserű!!! Ehetetlenül! A díszítést együtt végeztük az Ünnepelttel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése