Az eredeti recept a No Salty-ról:
hozzávalók 4 főre
A tésztához:
A krémhez:
- 3x1,5 dl tejföl
- 3x1 tojás
- 3x1 mk szódabikarbóna
- 3x5 ek liszt
- 3x5 ek kristálycukor
- 5 ek kakaópor
- 5 ek darált mák
- 5 ek darált dió
A krémhez:
- 1 l tej
- 8 ek búzadara
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
elkészítés
- Egy egész tojást habosra keverünk 5 ek kristálycukorral.
- Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 ek lisztet és a mk szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 ek darált diót.
- A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük.
- Elkészítjük a következő tésztát, de abba mákot teszünk.
- Jön a harmadik tészta kakaóval.
- A krémhez megfőzzük a darát a liter tejben, jó sűrűre, majd lehűtjük.
- Kikeverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt darához adjuk.
- Abban tepsiben, amiben sütöttük a tésztákat, összeállítjuk a sütit, egy tészta és krém addig, míg elfogy mindenünk.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 24x32 cm
Nálam:
Úgy 2/3-a készült. Az alap 1 egész tojás, plusz 1 fehérje, és 1/2 sárgája volt. Ehhez kb 9 evőkanál cukrot, 1,5 kisdobozos tejfölt, 8 evőkanál lisztet tettem. 3 fele vettem a tésztát - egyikbe majdnem 3 evőkanálnyi mák került, másikba ugyanennyi dió, a harmadikba kb 2 evőkanálnyi kakaópor és pár löttyintésnyi tej. Három sütőpapírral bélelt alumíniumtálcácskában sütöttem meg őket. Az elgondolás jó volt, viszont az ilyen kis mennyiségű tésztát a papír igencsak megemeli, úgyhogy széltében-hosszában-magasságában amorf vmivé deformálódott lapokat sütöttem. Ekkor lettem kész a napraforgó formázásával, és az azzal járó sírógörccsel, így ezen már egész könnyen túltettem magam.. éppúgy mint azon, h a tejbegríz kifutott a mikróba. A lapok legnagyobb dudorait próbáltam levágni, majd beleuntam. Elkezdtem összeállítani - majd megtámogatni a krémen szétcsúszkáló lapokat. Az éjszakát a hűtőben töltötte. Reggel nagyjából négyszög alakúra vágtam, tetejére csokimázat tettem, oldalát krémmel kentem, és feldíszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése