hozzávalók 4 főre
Tésztához:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1 ek cukor
0,5 l langyos tej
5 dkg élesztő
Töltelékhez:
1 kocka lágy Rama
3 tojássárga
1 ek só
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
köménymag
elkészítés
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk.
Forró sütőben sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Nálam:
Kb 3 dkg friss élesztőt, és kb egy fél zacskó Dr.5ker porélesztőt futtattam fel 1 dl tejben, 1 tk cukorral, és pici liszttel. Más oldalakon ugyanennyi liszthez 1-2 dl olajat tesznek, úgyhogy nálam is belekerült kb a 2 dl olaj, kb 2 tk só, és még némi sütőpor is. A tölteléknél gondjaim akadtak: kicsapódott a margarinból a víz... nem tudtam elkenni a tésztán.. úgyhogy reszeltem bele sajtot - maradjunk annyiban, h nem lett sokkal jobb a helyzet..! Az első tésztanegyedet simán sós-tojásos margarinnal kentem meg, és arra reszeltem sajtot. A második negyedre már a sajtos-sós-tojásos margarin került, rá némi bors-, fokhagymapor-, pirospaprika-szórás, plusz mikróban kicsit kisütött baconkockák. A harmadiknál a sajtos alapkrém tetejére borjúmájast kentem. A negyedik szintén májkrémes, majoranna-szórással és baconkockákkal. 3szögeket vágtam a rudakból. 50-60 fokon, légkeveréssel elindítottam a sütőt, és betettem a tepsiket. Na, ezt nem kellett volna..! Gyönyörűen megkelt, feljött.. csakhogy én sütés előtt le akartam fagyasztani.. ezért kikaptam a sütőből.. másodpercek alatt olyan lapos lett, mint a Nagyalföld..!!
Ízre azért nem lehetett túl rossz, mert az a kollégám, aki mindent csípőből lesz.roz, nem győzte dícsérni...
Ízre azért nem lehetett túl rossz, mert az a kollégám, aki mindent csípőből lesz.roz, nem győzte dícsérni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése