2012. április 4., szerda

Sörkifli


Az eredeti recept a Kifőztük magazin áprilisi (nyomtatott) számából:
hmm..a neten nem találom.. most vagy bepötyögöm, vagy...
Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3,5 dl tej (egy része lehet víz)
  • 1,5 dl olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
A tetejére:
  • nagyszemű só
  • magok
Elkészítése:
Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belőle. letakarva duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, ellapogatjuk, és nagyjából 60 cm átmérőjű körré nyújtjuk. 12 körcikkre vágjuk, ezeket kívülről befelé haladva feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 40-45 perc kelesztés után vízzel alaposan megspricceljük, tetszés szerinti magokkal, sóval megszórjuk, és a 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.


Nálam:
A tésztába került némi bors is. És megtöltöttem. 4 db-ba vörösboros marhapörkölt maradéka került, 4 db-ba kolbász, a többibe májkrém és sajt. A hűtőben keltek reggelig, akkor a kolbászost megsütöttem (gőzős sütőben), az egyik tálcát pedig a mélyhűtőbe tettem. A másik tálca véletlenül a hűtőben maradt. mire este hazaértem, túlkeltek... óóóriás, lapos pörköltes-kiflik lettek...

Májkrémes

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése