Hókocka eredeti recept a Süteményeskönyvből:
25 dkg lisztből, 5 dkg vajból, 1 dkg szalalkáliból (kevéstejben feloldva), 3 evőkanál cukorból, egy egész tojásból könynyengyúrható tésztát készítünk. Ezt három egyenlő részre osztjuk,kinyújtjuk, és sütőlemezen kisütjük a 3 lapot.• Krém: 3 dl tejet felforralunk, 3 kanál lisztet 10 dkg porcukrot,3 csomag vaníliás cukrot teszünk bele. Ha kihűlt, 15 dkg vajatkikavarunk és a masszához keverjük. Ezzel töltjük meg a lapokat.Meghintjük porcukorral, egyforma kockákra vágjuk.
Valentin napi hókocka nálam:
Fél adag készült. Piros ételfestékkel szineztem a tésztát és a krémet is - a tésztát szokás szerint túlsütöttem - barna és kemény lett. A szívformát a már betöltött sütiből vágtam ki - előtte egy éjszakát a hűtőben töltött.
Fél adag készült. Piros ételfestékkel szineztem a tésztát és a krémet is - a tésztát szokás szerint túlsütöttem - barna és kemény lett. A szívformát a már betöltött sütiből vágtam ki - előtte egy éjszakát a hűtőben töltött.
Virsliszív tükörtojással eredeti receptje Ágnestől:
Felforrósított olajon vagy vajon süssük meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg és mindegyik közepébe üssünk egy-egy tojást. Ízlés szerinti keménységűre süssük a tojásokat. Tálalás előtt a fogpiszkálót eltávolítjuk.Maradjon kb. 1-2 cm egyben. Fordítsuk ki a virsli szárakat szív alakúra, és a csücskénél tűzzük őket össze 1-1 fogpiszkálóval.A virsliket hosszában vágjuk ketté úgy, hogy vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig.
Valentin napi virsliszív tükörtojással nálam:
Sriccelt az olaj, ezért lefedtem, így nem lett igazán tükörtojás, csak sült-.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése