2012. február 27., hétfő

Másik blogról átmásolva - febr.11.: Fehérvári sütemény


Az eredeti recent a Nosalty-n:
hozzávalók 6 főre• 2 egész tojás• 25 dkg kristálycukor• 20 dkg Rama• 2 csomag vaníliás pudingpor• 2 ek kakaó• 1 csomag mazsola (10 dkg)• 1 csomag ostyalap (10 dkg)
elkészítés1. Egy lábasban a tojásokat és a cukrot elkeverjük. Hozzákeverjük a margarint. Kis lángon, felolvadásig keverjük.2. Hozzátesszük a pudingport, a kakaót és a mazsolát. Jól összekeverjük és levesszük a tűzről.3. Beletördeljük az ostyát. Elkeverjük benne.4. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk. Kicsit megnedvesítjük és beleöntjük a masszát. Lenyomkodjuk.5. Egy napig hűtőben érleljük.
Nálam:
1,5 csomag pudingpor és némi keményítő. Szerintem több volt a nápolyi, így kellett még némi olvasztott margarin. Mazsola kimaradt. Nem kis lángon főzögette, hanem mikróban. Nem alufóliát használtam, hanem folpackot, és nem nedvesítettem be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése