2012. február 27., hétfő

Másik blogról átmásolva - febr.03.: Madártej



Az eredeti recept Horváth Ilonától:
Hozzávalók: 1,5 liter tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, 0,5 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál liszt. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral jó kemény habbá verjük. Egy 3 literes lábasban tejet forralunk és a csendesen fövő vízbe vizeskanállal a felvert habból tojásnyi galuskákat főzünk. Egy-szerre csak keveset, hogy hely legyen a növekedésére. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk, és másik felét is fél percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a tej lecsurogjon. Most elkészítjük a vaníliamártást a tej (azt is adjuk hozzá, ami a habgaluskákból lecsurgott), a tojássárga, a megmaradt cukor, a vanília és a liszt hozzáadásával (lásd Édes mártásoknál).A vaníliamártást üvegtálba öntjük és ráfektetjük a tetejére a habgaluskákat. Kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük a habot 2 dkg vé-konyra vágott mandulával, apróra vágott befőtt gyümölccsel vagy 5 dkg cukorból főzött karamellel megcsurgatjuk a habok tetejét. A madártejet karamellmártással is szokták készíteni.
Nálam:
1 tojásból NE próbálj madártejet gyártmányolni!! és ne akarj sűríteni pudingporral! Főleg ne utólag!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése