2012. február 27., hétfő

Másik blogról átmásolva - jan.16.

Piramis szelet
Hozzávalók: Tésztához15 dkg liszt12 dkg porcukor6 tojás
Krémhez1 dl tej1 dl tejszín20 dkg Rama20 dkg cukor2 csomag vaníliás cukor10 dkg kakaópor6 cl rum
Bevonáshoz20 dkg étcsokoládé10 dkg Rama
ElkészítésA tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, a lisztet, és a kemény tojásfehérjehabot óvatosan belekeverjük.Ramával kikent, lisztezett tepsiben vékony lapokat sütünk. A kihűlt lapokat 6 db 12 cm vastag csíkokra vágjuk. Közben a tejszínt és a tejet felforraljuk a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, és állandó kevergetés mellett jól kiforraljuk. Langyosra hűtjük, majd rummal ízesítjük, és Ramával habosra keverjük. 5 tésztacsíkot összeragasztunk a krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a krém és a tészta vastagsága megegyezzen. Az így előkészített tésztát hűtőben pihentetjük, majd hosszában ferdén félbevágjuk. A két fél háromszöget egymás felé fordítva összeragasztjuk a krémmel. A hatodik csíkot egy kevés krémmel megkenjük, majd erre tesszük a piramis formájú süteményt. 25 percre hűtőbe tesszük. Vízgőzön felolvasztott,Ramával elkevert csokoládéval bevonjuk. Mikor a csokoládé megdermedt, óvatosan 1 cm széles szeletekre vágjuk.
Nálam:
3 tojásból sütöttem piskótát a tűzhely tepsijében, légkeveréssel - nagyon kiszáradt!! Kellő mennyiségű kakaópor hiánya miatt 5 dkg kakaó és 5 dkg étcsoki került a krémbe. Finom, de kicsit nehéz lett - ezért felvertem még 1 dl tejszínt, és belekevertem..na, ezt nem kellett volna!!! Kicsapta az egészet!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése