Az eredeti recept Gabriellától:
Hozzávalók a tésztához: (38x22 cm-es vagy 36x24 cm-es tepsihez)- 40 dkg liszt- 28 dkg cukor- 5 dkg margarin- 3 kanál méz- késhegynyi szódabikarbóna- 1 cs. vaníliás cukor- 1 citrom reszelt héja- 1 tojás- kb. 2 dl tejHozzávalók a krémhez:- 20 dkg margarin- 5 dkg kakaópor- 3 evőkanál rum (ennek hiányában lehet rum aromát használni)- 1 dl tej- 30 dkg cukor+ a "hempergetéshez" 2 kis csomag kókuszreszelék
A tésztához margarint, cukrot, vaníliás cukrot a tojással jól kikeverem, majd hozzáadom a mézet és a citrom reszelt héját, amivel szintén alaposan összekeverem. A lisztet a szódabikarbónával elkeverem és apránként hozzá adom a masszához, amit folyamatosan kevergetek közben. Végül adom hozzá a tejet (annyi tej kell bele, hogy kicsit nyúlós legyen a tészta, bele lehessen a tepsibe önteni, de azért ne folyjon, ne legyen híg). Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, simára elegyengetem és hőlégkeveréses sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütöm (természetesen lehet sima sütőben is sütni, de annál szerintem kell a 200 fok). Ha kihűlt a tészta, akkor kocka alakúra felvágom (legalábbis próbálom kocka alakúra:). A krémhez a hozzávalókat összeforralom és kb. fél órára félre teszem, addig picit dermed és picit sűrűbb lesz > nem fog besűrűsödni nagyon, csak egy icipicit, hogy a tésztát/a kockákat meg tudjam forgatni benne és ne folyjon le róla az összes krém. Majd meghempergetem a kókuszreszelékben. Hideg helyre tesszük (akár hűtőbe) 1-2 órára, hogy picit megdermedjen/összeálljon, és az ízek "összeérjenek".
Nálam:
Fele adag készült. Lapos, borzasztó tömör lett a tészta - nagggggyon kevés volt a szódabikarbóna szerintem! Nem szívta fel a mázat!! Bár a máz harmada kifutott a mikróba, így is vagy harmada megmaradt. Még nem tudom, mennyire itatta át a csoki, majd kóstolás után...
...semennyire!!!!
Fele adag készült. Lapos, borzasztó tömör lett a tészta - nagggggyon kevés volt a szódabikarbóna szerintem! Nem szívta fel a mázat!! Bár a máz harmada kifutott a mikróba, így is vagy harmada megmaradt. Még nem tudom, mennyire itatta át a csoki, majd kóstolás után...
...semennyire!!!!


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése