2012. október 15., hétfő

Égetett tészta

A tészta receptje innen:
Hozzávalók 60 darabhoz

A tésztához
50 ml víz
50 ml tej
100 g vaj
100 g liszt
3 tojás
egy csipet só

A krémhez
250 g túró
2 db tömlős natúr vagy füstölt ízű sajt
100 g natúr sonka apró kockára vágva
só, bors

Elkészítés:

A krémhez a hozzávalókat  alaposan összedolgozzuk. Lehet különféle zöldfűszereket is használni, de akkor inkább csak natúr ízű sajtot használjunk.

A tésztához a vizet, a tejet, a margarint és a sót lábosba mérjük és felforraljuk.
Beleszitáljuk a lisztet és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként elkeverjük benne a tojásokat.
A következő tojást mindig csak akkor tegyük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk.
200 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A sütés alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni, mert összeesnek a fánkok!
Ha már szépen megpirultak, kivesszük és még melegen levágjuk a tetejüket, hogy a tészta belsejében keletkezett gőz távozhasson.
Megtöltjük a krémmel és visszahelyezzük a kalapokat.
Nálam:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése