2012. május 22., kedd

Medvehagymás ropi

Az eredeti recept a NoSaltyról:
hozzávalók 4 főre
30 dkg BL-80 kenyérliszt
18 dkg vaj
1 dl 20 %-os tejföl
2 ek szárított vagy friss kakukkfűlevél
1 csapott tk só
néhány tekerés bors
1 egész tojás
1 ek citromlé

elkészítés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és néhány órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivett tésztát két cipóra osztjuk, amelyeket enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtunk, majd ezt a tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ahol aztán először keresztben két részre, majd kb. 4 mm-es csíkokra vágjuk derelyevágóval (így nem kell szálanként bepakolni őket).
Sütőben megsütjük.
sütési hőfok:
170°C
sütési mód:
hőlégkeveréses
tepsi mérete:
37x32 cm

Nálam:

Nem sokkal negyed 12 után (a félreértések elkerülése végett: kedd éjjelről beszélünk) egy tálba tettem 16 dkg rétes, és 16 dkg sima lisztet, 1 tojást, kb 1/3 kockamargarint, egy kevés csészés margarint, lapátoltam hozzá olajban eltett medvehagymát, szórtam rá sót, és mivel borsot nem találtam, helyette pirospaprikát tettem, majd az utolsó pillanatban a citromlé is eszembe jutott. Összegyúrtam. .. volna - nem állt össze.. tettem hozzá fehér rozslisztet. Zacsiba tettem, majd hűtőbe. Elmosogattam, elpakoltam, visszamásztam az ágyba, és újra megnéztem a receptet. Gyors idegösszeomlás után újra előszedtem és összekoszoltam mindent - megpróbáltam a kihagyott tejfölt is beledolgozni a tésztába.. sóóóóksok pluszliszt után végre le bírtam vakarni a kezemről.. zacsiba, hűtőbe be, tál elmosogat.. majd reggel folyt köv..

... 3 tepsivel sült ki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése