De mé' pont azt minősíti "az eddigi legjobb" jelzővel, aminek nemtom a receptjét???
No igen, az úgy volt, h egy hosszú, fárasztó nap után, fél 9kor nekiláttam kelttésztát gyártani: a hűtőben figyelt némi élesztő (tán 1,5-2 dkg) - futtassuk fel - tegyünk egy tálba lisztet (50-70 dkg? passz - rétes és sima) - hozzá sót, borsot, fokhagymaport, sütőport - olajat - tojást (egy részét félretesszük a teteje megkenésére, amit persze később elfelejtünk..) - majd burgonyapelyhet is, meg vizet, mert nem áll össze - meg ezt a kevés márványsajtos vajkrémmaradékot, mert ártani nem árt, és így tönkre sem megy.. 9 körül azé' má' javasolt a robotgép kikapcsolása, mer' különben még meglátogat az Alsószomszédnéni (akihez már volt szerencsétlenségem, mikoris szóvá tette, h kopog a cipőm, ők már unják ezt minden reggel hallgatni, vegyem a cipőm elmenetelem utolsó mozzanataként az ajtó előtt fel..!). A tésztát éjszakára kvártélyozzuk be a hűtőbe. Reggel hűtőből ki - miután mindenki kicsit magához tért (a tészta a szobahőtől, a Konyhatündér a reggeli kávétól) kicsit átgyúrjuk, 6 részre osztjuk. Egyesével csíkra nyújtjuk, töltjük, rúddá feltekerjük őket, majd a rudakat csigaszerűen feltekerve briósalakzatokat kreálunk. Fóliával letakarva kelesztjük. Az utolsó pillanatban bevágjuk a gőzös sütőbe, 180 fokon sütögetjük. Mikor szinte kész, fejünkhöz kapunk: má' megin' elmaradt a tojással lekenés! - Kikapjuk a tepsit, rámaszatoljuk a briósokra a felvert tojás-tej-olaj egyveleget, majd visszatesszük még egy icipicit a sütőbe. És hogy mivel töltjük a brióskákat? 2őt baconnel (2-2 csík), 2őt baconnal és sajttal, a z uccó 2őt pedig mustárral, baconnal és sajttal. (Pasi nem örült túlzottan a hírnek, h van amelyikbe mustár is került. De aszonta, majd meglátjuk.. Mondom én, h szeret!!!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése