Pasi aszonta, ne erőltessen a rákészülést a sütéseimre: azok a legjobb kreálmányaim, amit csak úgy összecsapok...
Az eredeti recept leginkább a Sütigyárból, de igazából vagy 3 receptből dolgoztam:
1 csomag sütőpor
citrom reszelt héja
10 dkg cukor
14 dkg Rama
20 dkg liszt
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes méretű, Ramával kikent, lisztezett tepsibe nyomkodjuk lisztes kézzel. Lekvárral megkenjük. Felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a cukrot, majd a darált diót. 175 fokon megsütjük.
Nálam:
Az 5 hatalmas tojássárgája kapásból több lisztet igényelt volna, mint 20 dkg, de én ráadásul még adtam a tésztához kb 2 evőkanál tejfölt is, így jóóóval több lisztet vett fel. A citromhéj szárított volt. A tésztát citromlekvárral kentem meg. A habba is több szárazanyagot (azaz diót) tette, mint a recept, ráadásul a felébe tettem kakaóport is, így a tepsi (majdnem)fele sötéthabos lett.
Sztem a tészta-hab arány nem túl ideális, lehetett volna még plusz fehérjét hozzáadni. Bár mit szövegelek, meg se kóstoltam..!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése