2012. május 28., hétfő

Londoni szelet

Avagy miként csapjunk össze hazalátogatás előtt, kb fél óra alatt egy süteményt:








Pasi aszonta, ne erőltessen a rákészülést a sütéseimre: azok a legjobb kreálmányaim, amit csak úgy összecsapok...








Az eredeti recept  leginkább a Sütigyárból, de igazából vagy 3 receptből dolgoztam:
  • Tészta 5 tojás sárgája
    1 csomag sütőpor
    citrom reszelt héja
    10 dkg cukor
    14 dkg Rama
    20 dkg liszt
  • Tetejére 5 tojás fehérje
    15 dkg darált dió
    20 dkg cukor
    lekvár
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes méretű, Ramával kikent, lisztezett tepsibe nyomkodjuk lisztes kézzel. Lekvárral megkenjük. Felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a cukrot, majd a darált diót. 175 fokon megsütjük.
  •  

    Nálam:
    Az 5 hatalmas tojássárgája kapásból több lisztet igényelt volna, mint 20 dkg, de én ráadásul még adtam a tésztához kb 2 evőkanál tejfölt is, így jóóóval több lisztet vett fel. A citromhéj szárított volt. A tésztát citromlekvárral kentem meg. A habba is több szárazanyagot (azaz diót) tette, mint a recept, ráadásul a felébe tettem kakaóport is, így a tepsi (majdnem)fele sötéthabos lett.
    Sztem a tészta-hab arány nem túl ideális, lehetett volna még plusz fehérjét hozzáadni. Bár mit szövegelek, meg se kóstoltam..!

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése