2012. március 7., szerda

Túrós pogácsa

Az eredeti recept a Moha Konyháról:
Hozzávalók
  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 40 dkg vaj (szinte folyékony)
  • 2 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • 3 dkg só
a kenéshez:
  • 1 tojás 1 teáskanál tejföllel kikeverve
  • magok ízlés szerint (elmaradhat)
1 dl tejben feloldom az élesztőt. A hozzávalókat a robotgép dagasztókarjával összedolgozom, ha száraz, akkor hozzáadom a maradék fél dl tejet. Nejlonnal fedve hűtőbe teszem legalább 1 órára, de lehet több is. A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
Lisztezett deszkán ujjnyi vékonyra nyújtom a tésztát és lekenem a tejfölös tojással. Feltekerem, mint a bejglit, majd kinyújtom kétujjnyi vastagra. 4 cm átmérőjű pogácsaformával kiszaggatom és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a pogácsákat.
A szabáshulladékot összegyúrom, nyújtom és szaggatom. Amikor az összes készen van, az első adag pogácsa tetejét lekenem a maradék tojással, megszórom magokkal és 15-18 perc alatt megsütöm, majd sorban a többit is.
Nálam:
Fél adag készült. A tészta a hűtőben éjszakázott... jé! Lehet, hogy mást nem változtattam a recepten?! Nem emlékszem... kb 2 hete készült ugyanis!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése