Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 40 dkg vaj (szinte folyékony)
- 2 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1-1,5 dl tej
- 3 dkg só
- 1 tojás 1 teáskanál tejföllel kikeverve
- magok ízlés szerint (elmaradhat)
Lisztezett deszkán ujjnyi vékonyra nyújtom a tésztát és lekenem a tejfölös tojással. Feltekerem, mint a bejglit, majd kinyújtom kétujjnyi vastagra. 4 cm átmérőjű pogácsaformával kiszaggatom és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a pogácsákat.
A szabáshulladékot összegyúrom, nyújtom és szaggatom. Amikor az összes készen van, az első adag pogácsa tetejét lekenem a maradék tojással, megszórom magokkal és 15-18 perc alatt megsütöm, majd sorban a többit is.
Nálam:
Fél adag készült. A tészta a hűtőben éjszakázott... jé! Lehet, hogy mást nem változtattam a recepten?! Nem emlékszem... kb 2 hete készült ugyanis!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése