Vettem fél kiló ricottát ...
- majd Célszemély közölte, ő nem szereti a túrót..
..asszem csúnyán nézhettem, mert úgy folytatta, "de nyugodtan kísérletezzek új recepttel, ő megeszi.. mármint a tapasztalat azt mutatja.."
..köszíííí..!!!! (sajnos igaza van..!)
hozzávalók 4 főre
· 10 db füstölt virsli
· 40 dkg liszt
· 25 dkg túró
· 3 dkg élesztő
· 7-8 dkg olvasztott vaj
· 2 ek cukor
· fél ek só
· 1 dl tej
· 3 tojás
· reszelt sajt a szóráshoz
elkészítés
1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival, az olvasztott vaj és 1 tojás kivételével. A vajat utoljára adjuk hozzá, ezzel simára gyúrjuk a tésztát. Langyos helyen megkelesztjük.
2. Kivajazunk egy gáztepsit vagy sütőpapírral kibéleljük. A virsliket kettévágjuk, így kb. 8-10 centis darabkákat kapunk. Ezeket kevés olajon ropogósra pirítjuk.
3. A tésztát kivesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. A téglalapot hosszában kettévágjuk, majd a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk.
4. Ezekbe beletekerjük a visrliket, megkenjük a maradék 1 tojással, megszórjuk sajttal, és még 20-30 percig kelesztünk rajta egyet.
5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Nálam:
... ugyebár a kiindulópont túró helyett ricotta..
... az élesztő 1 tasak dr5ker szárított, és némi sütőpor, a cukor kb 1 ek-nyi, a só kb 3/4 ek-nyi, vaj és tej helyett a lángos megmaradt kenőkéjét (olaj, víz, fokgagymapor) használtam + pici tej. Dagasztás után még nagyon ragacs volt, nem vált el az edénytől - próbáltam olajozni, lisztezni.. tettem hozzá még kb 5 dkg lisztet(áá, több volt az!!!), meg vagy fél dl olajat..végül elengedte a kezem, lefóliáztam és a hűtőbe tettem..
reggel folytköv..
.. a kinyújtott tésztát sajtkrémmel kentem meg, majd szalámit (diákcsemege) és virslit tettem rá - feléből 3szögeket, feléből pedig kifliket gyártmányoltam. Nem tojással, hanem tej-olaj keverékével kentem meg sütés előtt, alatt, és után.
.. a kinyújtott tésztát sajtkrémmel kentem meg, majd szalámit (diákcsemege) és virslit tettem rá - feléből 3szögeket, feléből pedig kifliket gyártmányoltam. Nem tojással, hanem tej-olaj keverékével kentem meg sütés előtt, alatt, és után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése