Eredeti recept a Nosalty-n:
Virslis-párizsis csónakok
Tésztához:
·
1 ek só
·
1 dl olaj
·
2,5 dl tej
·
2,5 dkg élesztő
·
1 ek cukor
Töltelékhez:
·
1 nagy tejföl
·
4 cikk fokhagyma
·
1 nagy fej lilahagyma
·
1 doboz kukorica
·
20 dkg trappista
sajt
·
3 pár virsli
Kenéshez:
·
1 db tojássárgája
Tepsi kenéshez:
·
margarin
·
liszt
elkészítés
1.
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral. Hozzákeverjük
a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
2.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
3.
Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat.
4.
A lilahagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, a sajtot
lereszeljük. A virslit félkarikákra vágjuk, a párizsit apróra kockázzuk.
5.
A tepsi(ke)t kikenjük, lisztezzük.
6.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm
vastagra kinyújtjuk.
7.
Téglalap alakú formákat vágunk (kb. 10*5 cm-eseket), ezeket
megkenjük a fokhagymás tejföllel. A szélén kis részt kihagyva a téglalapokra
halmozunk a virsliből, párizsiból, lilahagymából, kukoricából. Végül a
tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis csónakokat alakítunk.
8.
Tepsibe helyezzük őket egymástól távolabbra, megkenjük a
tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsiben is kb. 30-45 percet pihentetjük.
A tepsiben is kb. 30-45 percet pihentetjük.
9.
Előmelegítjük a sütőt, készre sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23×38 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése