2012. július 28., szombat

Töltöttzokni fornetti-módra

Az eredeti recept ugyan édes volt, de kellő mennyiségű alkohol bátorságot ad a variáláshoz..
Az eredeti recept a webcukrászdából:

Hozzávalók:
Tészta: 37,5 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 125 ml langyos tej, 1 tojásfehérje, pici só, 8 dkg porcukor, 5 dkg puha margarin.
Töltelék: 10 dkg reszelt tejcsokoládé.
A kenéshez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit simára jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt elfelezzük, és kb. 2-3 mm vastag kerek formára nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a felvert tojásos tejjel, majd a lereszelt csokival megszórjuk. Cikkekre vágjuk, mint egy 24 szeletes tortát, és kívülről befelé haladva kiflivé tekerünk minden egyes szeletet. Megkenjük a maradék tojásos tejjel, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
A képen 2 adag sütemény látható, van közte diós és kókuszos is. Annyi a különbség a csokishoz képest, hogy a lapot olvasztott vajjal kell megkenni, különben nagyon száraz lesz. Én sima darált dióval és kókuszreszelékkel szórtam meg, cukor nélkül.


Nálam:
A tésztába cukor csak picike került, helyette emeltem a só mennyiségét, és tettem bele borsot és fokhagymaport. A körré nyújtott lapot tömlős krémsajttal kentem meg, erre virsli, szalámi, és trappista sajt került. Tetejére reszelt sajt - csak mutatóba. Elősütöttem este. A tojással kenés némileg elmaradt - bár pótoltam mikor kikapcsoltam a sütőt, az rászáradt, és reggel is lekentem azokat, amiket véglegesre sütöttem. (A többi ment a fagyasztóba.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése