2012. július 20., péntek

Töki pompos (?) és Palacsinta

Az előbbi vmi langalló-pizza féle, több receptből összekreálva - a kiindulás http://olcso-receptek.hu/husmentes/sajtos-tejfolos-kenyerlangos-langallo/:


Hozzávalók:
80 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 teáskanál só
3,5 dl-4 dl víz amennyit felvesz,hogy jól gyúrható legyen
csipet cukor
500 ml tejföl
20 dkg sajt reszelve
esetleg fokhagyma
Elkészítése:Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban kelesszük 20 percet. Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.Ha valaki szereti akkor szeletelhet vagy törhet fokhagymát a tejfölbe nagyon finom így is.


Nálam:

Fele mennyiség. Az élesztő először nem futott fel .megsütöttem a mikróban - másodszor úgyahogy felmászott - a tésztába tettem fokhagymagranulátumot, sütőport és olajat is. egy része ment a tepsibe, került rá tejföl ( tejföl, fokhagymagranulátum, bors), feltét (szalonna, hagyma, virsli, sültkolbász lepirítva), és sajt. Majdnemkészre sütöttem - reggel folytköv..
A maradékból gombócok készültek(a kiflik a fagyasztóból félkészen elővettek):






Palacsinta:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése